Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egészségügyi és oktatási intézményekben fosztogatott egy férfi

2017-11-29 08:23:24

Budapesti, szombathelyi és zalaegerszegi egészségügyi, illetve oktatási intézményekben lopott betegektől és fiataloktól főként iratokat és pénzt egy férfi, aki ellen Zalaegerszegen emeltek vádat.

    Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t szerdán arról tájékoztatta, hogy a 35 éves férfi tavaly december és idén július között csaknem tucatnyi esetben, fővárosi és vidéki egészségügyi, valamint oktatási intézményekben lopott pénzt, értékeket és iratokat.
    Tavaly decemberben egy szombathelyi fogorvosi rendelőben a recepciós pultból emelt el 90 ezer forintot. Pár hét múlva egy szombathelyi főiskolai kollégiumban besétált egy nyitva hagyott szobába, ahonnan pár ezer forintot sikerült lopnia.
    A férfi a szombathelyi Markusovszky kórházban, illetve a zalaegerszegi Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is több esetben fosztogatta a betegeket. Az ágyak melletti szekrényekből a páciensek iratait, pénztárcáját vitte el, összesen pár tízezer forintos zsákmányt szerezve. A zalaegerszegi Zrínyi gimnázium ruhatárából egy tízezer forintot érő kabátot emelt el.
    Májusban Budapesten, a Jáhn Ferenc utcai Rehabilitációs Intézetben, júliusban pedig a Szent László Kórház kórtermeiben próbálkozott hasonló módon lopni, de mindkét helyen tetten érte a szomszédos kórterem betege vagy az ágyról alvásból felriadt sértett.
    A többszörös visszaesőnek számító férfi ellen csaknem tucatnyi lopás vagy annak kísérlete miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.