Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kávéházi esték Sajószentpéteren

2017-11-24 06:22:40

A Sajószentpéteri Közéleti Klub, Kávéházi Esték címmel, második rendezvényét tartotta a Rendezvények Házában. A résztvevők minden alkalommal fontos, a közbeszéd tárgyát képező témát boncolgatnak. Szerdán a klubtagok a közoktatásról és a köznevelésről hallhattak előadást a Kazincbarcikai Tankerületi Központ vezetőjétől, Székelyné Varga Máriától.

Székelyné Varga Mária a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója és Barta József az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója

Barta József az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, az egyházi fenntartású oktatási intézmény életébe engedett betekintést.

A kávéházi estén, minden alkalommal példaképet mutatnak be a szervezők. A mostani alkalommal Dicházi Zsolt mesterpedagógus életútját ismerhették meg a jelenlévők.

Dicházi Zsolt mesterpedagógus életútját mutatták be

A kétórás eseményen élénk véleménycsere alakult ki, amelyből kiderült, hogy az oktatási intézmények mindennapos működését, a munkakörülményeket, a feltételeket teljesen másképpen, az oktatás átpolilitizáltsága miatt, a válóság eltorzításával mutatja be a média.

A szakemberek előadásai, a kérdésekre adott válaszok egyértelműsítik, hogy évről-évre jelentősen csökken az első osztályba beiratkozó gyerekek száma, amely az erőteljes gazdasági okok miatti elvándorlásnak köszönhető Borsod megyében. A legtragikusabb a helyzet a Csereháton, amely kilátástalanság a térség felzárkóztatásával szüntethető meg. 

A Klub következő estjét januárban tartja.