Auguszta napja van. | 2024.03.29

KDNP: Vona Gábor és a Jobbik el akarja hitetni a választókkal, hogy megváltoztak 

2017-11-22 13:59:14

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Vona Gábor és a Jobbik "ártatlan szemekkel" azt akarja elhitetni a magyar emberekkel, hogy megváltoztak.

    A kisebbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Vona Gábor és a Jobbik a választóknak hízelegve igyekszik elfeledtetni azt a képet, amely nem is olyan régen még "gárdistákat istápolt, a holokauszt kapcsán élcelődött és az iszlámban látta az emberiség utolsó reményét". 
    Hozzátették: Vona Gábor egy interjúban arról beszélt, nem zárkózna el, hogy adott esetben az LMP-vel és "a Momentum nevű botránypárttal" is együtt kormányozzon. Azzal a Momentummal, amelynek alelnöke nem régen még a DK, az Együtt-PM és az MSZP közös jelöltje volt, és aki most úgy akar "politizálni", hogy egy kereszténydemokrata politikus sajtótájékoztatóján fennhangon ordibál és próbál a mikrofon mögé kerülni - írták. 
    A KDNP szerint az olimpia megfúrása és egy online hírportál újságírójának megfélemlítése után úgy látszik nincs más módja a "botránypártnak", mint hogy mások munkáját ellehetetlenítve kerüljön be a híradásokba. Mi lenne az országgal, milyen szövetség születne abból, ha a közelmúltban még erősen kirekesztő és félelemkeltő Jobbik összeállna a tolakodó, kiabáló, mások terveit elrontani akaró Momentummal? - vette fel közleményében a kisebbik kormánypárt.