Márk napja van. | 2024.04.25

Időjárás-jelentés

2017-11-21 16:25:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Délnyugat-Európa fölött anticiklon húzódik, melynek hatására sok napsütés, kevés felhő és csapadékmentes idő a jellemző. Ezzel ellentétben Európa más területein ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. Ezen területeken borult vagy erősen felhős ég mellett többfelé esőről, havas esőről és hóról érkezik jelentés.  A legmagasabb nappali hőmérséklet a Skandináv-félszigeten általában -1, -8, keletebbre 0, +7 fok között változik. Szárazföldünk déli, délnyugati részén ennél jóval melegebb van, kora délután sok helyen 15, 20, az Ibériai-félsziget déli részén 21, 24 fokot mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence fölé nyugat, délnyugat felől szárazabb, enyhébb levegő érkezik, de északkeleten tartósan borult marad az idő.
    
    Várható időjárás az ország területén szerda estig
    -------------------------------------------------
    Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen valószínű eső, de északkeleten havas eső, hó is előfordul. Este még elszórtan, hajnalban már csak néhol várható kisebb eső. Az éjszaka második felétől nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, szerdán az ország nagy részén kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Északkeleten szerda estig maradnak tartósan borult, ködös területek is. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül, egy-egy erős lökés is előfordulhat.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 8 és 14 fok között várható, de a tartósan borult tájakon 4, 7 fok is lehet.