József napja van. | 2024.03.19

A kínai Tencent a legnagyobb ázsiai vállalat és nagyobb mint a Facebook

2017-11-21 13:29:44

A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai vállalatok között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és globális összevetésben már megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is.

    A Tencent részvényének árfolyama az idén az év eleje óta már több mint megduplázódott és hongkongi záróárfolyama alapján a vállalat piaci tőkeértéke hétfőn átlépte az 500 milliárd dollárt, kedden pedig 522 milliárd dollárra emelkedett. 
    A kínai cég ezzel megelőzte és kiütötte az ötödik helyről a globális nagyságrendi rangsorban a Facebookot. A Facebook piaci tőkeértéke 519 milliárd dollár. 
    Az október végi állás szerint a rangsort az Apple vezeti 873 milliárd dollárral, a második a Google anyavállalata, az Alphabet 715 milliárd dollárral, a harmadik a Microsoft 640 milliárd dollárral és negyedik az Amazon.com 531 milliárd dollárral. 
    A Tencent nyomában a második legnagyobb ázsiai vállalat az Alibaba Group 481 milliárd dollár piaci tőkeértékkel. A harmadik legnagyobb ázsiai cég pedig a Samsung Electronics 364 milliárd dollárral. 
    A Tencent a harmadik negyedévben piaci várakozások felett 69 százalékkal növelte nyereségét. A Tencent csevegő alkalmazása, a WeChat közel egymilliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet. 
http://www.dogsofthedow.com/largest-companies-by-market-cap.htm

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány