Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vádemelést javasol a rendőrség egy 14 évvel ezelőtti győri emberölés gyanúsítottjával szemben

2017-11-20 10:48:58

Emberölés gyanúja miatt vádemelést javasol a rendőrség egy 37 éves gönyűi férfival szemben, aki 2003-ban véletlenül elütött, majd a következményektől tartva megfojtott egy 22 éves nőt - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

    Tóth Gabriella elmondta, hogy a férfit idén január 11-én fogták el otthonában, miután egy másik bűncselekmény miatt a rendőrség látókörébe került.
    A férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy Sashegypusztán figyelmetlensége miatt elütötte az út mellett kerékpározó nőt, akiről azt hitte, hogy meghalt. A következményektől tartva a nőt az autója csomagtartójába tette, majd elhajtott Bőny felé. Néhány perces út után egy földes mellékútra kanyarodott, mert meghallotta, hogy a lány a kocsi hátuljában magához tért és mozgolódott.
    A férfi egy zsinórral megfojtotta a nőt, majd hazament, de az esti órákban visszament a tetthelyre, hogy áldozata holttestét Győrbe vigye. A nő testét a Mosoni-Duna árterénél hagyta, autóját másnap Szlovákiában egy illegális autóbontóban eladta.
    A kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 22 éves lány halálát a bántalmazás okozta.