Auguszta napja van. | 2024.03.29

Isaszegi embercsempészek ellen emeltek vádat Kecskeméten

2017-11-15 10:51:00

Vádat emeltek két isaszegi férfi ellen, akik 14 szír migránst szállítottak a szerb-magyar határ közeléből Kecskemétig - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

    A közlemény szerint az 58 éves és a 31 éves isaszegi férfi 2015. szeptember 11-én éjszaka a szerb-magyar határ közelében egy személyautóba 14 szír migránst zsúfoltak be, akikről tudták, hogy illegálisan lépték át a határt és az úti céljuk Németország. Az embercsempészésért összesen 2800 eurót kaptak. 
    A csempészéshez használt jármű, amelyet az idősebb vádlott vezetett, az M5-ös autópályán hajnalban meghibásodott, ezért azt az emberekkel együtt egy kecskeméti áruház parkolójában hagyták. A helyszínről az "előfutóként" közreműködő fiatalabb bűntárs autójával menekültek el. 
    Az idősebb férfi ezt követően szökésben volt, őt elfogatóparancs alapján idén nyáron, Gödöllőn fogták el és vették őrizetbe. Ezután lehetett befejezni a nyomozást és emelhetett vádat az ügyészség.
    Az isaszegi férfiak ellen vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.