Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kreml: nem igaz, hogy Trump félne Putyintól

2017-11-13 13:16:21

Elvetette hétfőn a Kreml szóvivője az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának azt az állítását, miszerint Donald Trump amerikai elnök "megrettent" orosz hivatali partnerétől, Vlagyimir Putyintól.

    "Ez hamis feltételezés" - jelentette ki újságíróknak hétfőn Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.
    John O. Brennan, a CIA volt főnöke az amerikai CNN hírtelevíziónak nyilatkozva vélekedett úgy, hogy Putyin ráijesztett Trumpra.
    Peszkov a Putyin és a Trump által jóváhagyott, Szíriáról szóló danangi orosz-amerikai nyilatkozatról kijelentette, hogy az nem tartalmaz technikai részleteket. A szóvivő azzal a - sajtóban megjelent - állítással kapcsolatban nyilatkozott így, amely szerint a dokumentum előírja Oroszország számára, hogy érje el az Irán-barát erők bizonyos határvonalak mögé való visszavonását Szíriában.
    "Olvassák el a nyilatkozat szövegét! Abban ilyen részletek nincsenek" - mondta Peszkov, azt tanácsolva, hogy a sajtó munkatársai a kétoldalú megállapodások kérdésében a dokumentum szövege alapján próbáljanak eligazodni.
    Az ukrajnai rendezés témaköréről szólva Peszkov elmondta, hogy a két ország elnökének megbízottjai, Vlagyiszlav Szurkov és Kurt Volker hétfőn tárgyalóasztalhoz ülnek és megvitatják az ENSZ-békefenntartók Donyec-medencébe vezénylésének lehetőségét.