Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bővítette logisztikai kapacitását a Magyar Posta

2017-11-13 12:42:05

Több településen több mint 21 000 négyzetméterrel növelte csomagfeldolgozási kapacitását a Magyar Posta az idén - közölte a társaság az MTI-vel.

    Hangsúlyozták: a csomagfeladási kapacitás bővítését a folyamatosan növekvő e-kereskedelem tette szükségessé. 
    A Magyar Posta idén ősszel használatba vette az új budapesti, több mint 7000 négyzetméteres logisztikai ingatlanját, amely a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki. A két üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény napi szinten mintegy 40 százalékkal növelhető.
    A fővárosi logisztikai kapacitásbővítéssel egyidőben vidéken is növelte csomaglogisztikai hálózatát a Magyar Posta, több városban nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek, például Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban, Győrben, a következő napokban újabb költözések várhatóak Kecskeméten, Debrecenben és Székesfehérváron. 
    A telephelybővítés mértéke városonként eltérő, összességében több mint 14 000 négyzetméterrel nagyobb területen foglalkoznak a helyi csomagfeldolgozással. 
    A Magyar Posta közölte: az idén már októberben megnőtt a belföldön feladott, vagy belföldi webáruházból rendelt csomagok mennyisége. Október második felében a Budapesten kézbesítendő csomagok száma több napon is meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom átlagát. A Nemzetközi Posta Kicserélő Központ forgalma október utolsó hetében elérte a 2016 karácsonyi csúcsforgalmi mennyiséget. 
    Tavaly decemberben napi átlagban 94 ezer csomagot kezelt a Magyar Posta, 2017 októberében volt pár olyan nap, amikor 10 százalékkal haladta meg a csomagok napi darabszáma, és novemberben 15 százalékkal a tavaly decemberit.
    A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.