Gedeon napja van. | 2024.03.28

55 perc alatt sikerült legyőzni a pécsieket

2017-11-11 21:26:01

Magabiztos győzelmet aratott szombaton a VRC Kazincbarcika a Pécsi TE-PEAC felett a férfi röplabdabajnokság alapszakaszában. A hazaiak eddigi nyolc bajnokijukból mindet megnyerték.

Késtek a pécsiek, ezért a mérkőzés is később kezdődött, de csak negyedórával. Juhász Péter jó megoldásai után kezdett ellépni a VRCK (10-8), folyamatosan jött lendületbe, növelve előnyét, így magabiztosan került előnybe (25-13, 1-0)Vlado Milev állt a nyitóhelyen, amikor a VRCK sorozatban gyártotta a pontokat (13-3), ez pedig az egész szettet megalapozta. A hajrában is a macedón ütő szervált, Banai Mátéék pedig a hálónál minden feladatot megoldottak, megszerezve a második játszmát is (25-11, 2-0). A folytatásban sem változott a játék képe: a Kazincbarcika dominált, a Pécs igyekezett kozmetikázni, de így is három szettben nyert a vendéglátó (25-10, 3-0).

Még egy óra sem kellett a VRCK-nak a sikerhez. Fotó: VRCK/Szűcs Fruzsina.

Eddigi nyolc bajnoki mérkőzéséből a VRCK mindet megnyerte, a Pécs ellen 55 percben, ráadásul a liberókon kívül mindenki szerzett legalább egy pontot. A jövő hétvégén a Sümeg ellen játszik a borsodi gárda.

FÉRFI RÖPLABDA NB I., ALAPSZAKASZ, 8. FORDULÓ
VRC Kazincbarcika – PTE-PEAC 3-0 (13, 11, 10)
Kazincbarcika, Irinyi Tornacsarnok, 250 néző. V.: Szabó P., Gyulai.
VRCK: Páez 2, Milev 5, Banai 8, Árva 9, Mészáros 3, Juhász 8. Csere: Dudás (liberó), Szabó D. 4, Toronyai 1, Blázsovics 5, Budai 1, Kozsla 5. Vezetőedző: Daniel Oravec.
PTE-PEAC: Portik 1, Turcsics 2, Merkler 5, Szabó G. 3, Várhalmi 4, Fodor 5. Csere: Pólics (liberó), Baji. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Daniel Oravec: Edzésnek jó volt, a két csapat egészen más célokért küzd.

Gyöngyösi Zoltán: Késtünk, kevesen is tudták vállalni a dupla mérkőzést a hétvégére, a kezdőből csupán egyetlen játékosunk volt jelen. Ennek ellenére próbálkoztunk, most ennyire futotta, de nekünk nem is a Kazincbarcikát kell megvernünk.