Andrea napja van. | 2024.04.18

NFM: a kormány kiemelten kezeli a digitalizációt

2017-11-09 13:36:30

A magyar kormány kiemelten kezeli a digitalizációt és az infokommunikációs ágazatot, ezt az is mutatja, hogy idén Budapesten rendezi az Európai Bizottság az év legfontosabb európai infokommunikációs eseményét - mondta Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön.

    Solymár Károly Balázs a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban az MTI-nek elmondta: november 9-10-én tartják az ICT Proposers' Day elnevezésű nagyszabású infokommunikációs kutatási, fejlesztési és innovációs konferenciát.
    Közölte, a rendezvényen az Európai Bizottság bemutatja, hogy 2018-ban milyen infokommunikációs pályázati lehetőségek lesznek. Úgy vélte, a közvetlenül elnyerhető uniós pályázatok nagy lehetőségek a magyar vállalatoknak, és a cégek egyre aktívabbak.
    Hozzátette, a konferencia lehetőséget ad arra is, hogy a pályázni tervezők találkozhassanak egymással, és konzorciumokat hozzanak létre, illetve a kétnapos rendezvényre 30 országból érkező résztvevők között találkozhatnak a technológiai iparág vezető képviselői, vállalatai, innovátorai, kutatói és akadémikusai.     Magyarország házigazdaként is bemutatkozik a Hungexpon rendezett konferencián, az Innovation HU(b) fantázianevű installáció a magyar kutatói közösség, az akadémiai és üzleti szektor, a feltörekvő startupok IKT innovációiból nyújt interaktív ízelítőt - ismertette. Magyarországnak van mit megmutatnia Európának, a magyar standon 22 kiállító van, de ennek a tízszeresét is be lehetne mutatni - fűzte hozzá.
    Kifejtette, hogy a szakmai beszélgetések lefedik a technológiai trendek szinte teljes spektrumát, így megjelenik többek között az 5G, a dolgok internete (IoT), a szupergyors hálózatok, az ipar 4.0, a robotika, a mesterséges intelligencia, az adatgazdaság problémái és a fintech is.
    Alessandro Barbagli, az Európai Bizottság technológiai innovációért felelős igazgatóságának programszervezési vezetője az MTI-nek elmondta: a találkozó kiváló alkalom információszerzésre a Horizon 2020 ICT programjairól, a kutatás-fejlesztési partnerkapcsolatok kiépítésére, új projektötletek megvitatására, és a 2018-20-as H2020 projektkonzorciumok kezdeményezésére. Hozzátette, hogy a rendezvényen mintegy 6300 előre egyeztetett kétoldalú tárgyalást folytat a regisztrált szervezetek mintegy 3000 résztvevője.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány