Csongor napja van. | 2024.04.16

MÚSZ: hároméves eltiltás Hornyák Viktornak

2017-11-07 12:12:00

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottsága három évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta, továbbá 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Hornyák Viktort, aki botrányt okozott a MÚSZ szeptemberi közgyűlésén.

    A MÚSZ keddi tájékoztatása szerint Hornyák Viktor magatartásával többször megbotránkoztatta a tagszervezetek képviselőit és a meghívott vendégeket, többek között bilincset dobott az ülést levezető elnök, Sándor Elek asztalára, sértő megjegyzések kíséretében.
    A fegyelmi bizottság eljáró tanácsa súlyosbító körülményként értékelte, hogy a küldött "cselekményére tudatosan készült, előre megfontolta, és azt nagy nyilvánosság előtt követte el". A kiszabott büntetés azonnal végrehajtható többek között azért, mert a korábbi büntetések hatástalanok maradtak, továbbá mert az eljárás alá vont a közgyűlést követően több ízben is megzavarta a MÚSZ-iroda működését, a szövetség székházában "engedély nélkül tekintett be iratokba, az ott dolgozókkal szemben agresszíven lépett fel, felhívásra nem volt hajlandó az irodát elhagyni."
    A hároméves eltiltás azt jelenti, hogy a hajdúszoboszlói székhelyű Széles Sándor Nevelőműhely képviselője ez ideig semmiféle, az úszósporttal összefüggésbe hozható tevékenységet nem folytathat, nem tarthat edzést, a MÚSZ és tagszervezetei által rendezett versenyeket, eseményeket nem látogathatja.
    A MÚSZ rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének, miután szeptember elején a tagok visszahívták Bienerth Gusztávot.