Gedeon napja van. | 2024.03.28

Házi őrizetbe helyezték a miskolci halálos balesetet okozó kamionsofőrt

2017-11-03 16:50:00

Házi őrizetbe helyezte a Miskolci Járásbíróság azt a kamionsofőrt, aki három halálos áldozatot követelő balesetet okozott kedden Miskolcnál - közölte a bíróság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

    Gyurán Ildikó a baleset körülményeiről azt írta: indulás előtt maga a gyanúsított akasztotta össze a járműszerelvényt, de azt nem kellő gondossággal ellenőrizte. 
    A járműszerelvény kedden a Miskolcot elkerülő 306-os úton egy balra ívelő kanyarban szétkapcsolódott. A pótkocsi nem követte a vontatót, hanem egyenesen haladt tovább a szemből érkezők sávjába, ahol érintőlegesen egy autó oldalának ütközött. Ezután frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival, amelynek három utasa a helyszínen meghalt. 
    A nehézgépjármű az adatok szerint a megengedett sebességnél gyorsabban haladt - áll a közleményben. 
    Gyurán Ildikó hozzáfűzte: a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a gyanúsított körülményei rendezettek és 10-12 éve van nyerges vontató vezetésére jogosító engedélye; több mint egymillió kilométert vezetett balesetmentesen. Mérlegelték azt is, hogy a vontatmány "elszabadulására" vonatkozó szakértői vélemény még nem készült el. 
    A körülmények alapján a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében elegendő a házi őrizet alkalmazása az eljárás eredményes befejezése érdekében - közölte a sajtószóvivő. 
    A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be, előzetes letartóztatás elrendelését kérve.