Emma napja van. | 2024.04.19

A Jabil Circuit Magyarország Kft. bérli majd a Tiszaújvárosban épülő új logisztikai központot

2017-11-03 15:39:00

Logisztikai központot épít a tiszaújvárosi ipari parkban az Infogroup Ingatlanfejlesztő Cégcsoport, a csaknem 17 ezer négyzetméter alapterületű bázist az amerikai tulajdonú, elektrotechnikai termékeket gyártó Jabil Circuit Magyarország Kft. bérli majd. A már épülő létesítmény pénteki jelképes alapkőletételén részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

    A miniszter elmondta, hogy az új központ Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Tiszaújváros számára is nagy jelentőséggel bír, ez a beruházás is jelzi a Magyarországon működő nagyvállalatok hosszú távú elköteleződését az ország iránt. 
    A kormány arra törekszik, hogy a piacon jól teljesítő, innovatív és fejlődésre kész vállalatok számára kedvező üzleti környezetet teremtsen - tette hozzá.
    A bizalom erősödése megmutatkozik a beszállítói együttműködés alakulásában, a szakképzés fejlődéséért végzett közös munkában és a vállalatok jövőre vonatkozó terveiben is.
    Aminiszter kitért a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legfrissebb konjunktúra-felmérésének eredményeire. Mint mondta: a kutatás szerint a megkérdezett mintegy 100 vállalat kétharmada jónak tekinti saját üzleti helyzetét, ami 2005 óta a legjobb érték.
    Emlékeztetett arra, hogy a kedvező gazdasági folyamatoknak és a kormány intézkedéseinek köszönhetően jelentősen nőtt az ipar teljesítménye, és a járműipar mellett más iparágak is jól teljesítenek. Megemlítette azt is: 741 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma 2010 óta.
    Székely Árpád, az Infogroup ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a 3,5 milliárd forintos beruházáshoz állami támogatást nem vesznek igénybe, a tervek szerint a jövő év nyarára készül el a létesítmény. A 16,7 ezer négyzetméteres épület alapterülete szükség esetén további 2,5 ezer négyzetméterrel növelhető. Megjegyezte: ez a a cégcsoportnak  spekulatív alapon épített fejlesztései mellett fontos szerepet kapnak a built-to-suit (egyedi megrendelésre készülő) projektek is. 
    Bráz György Tiszaújváros MSZP-s polgármestere azt emelte ki, hogy a települést a gazdaság hozta létre, és ma is az ipar dominál.
    Győri Péter a Jabil ügyvezetője arról szólt, hogy Jabil és az Infogroup jövőbeli hosszú távú együttműködése a két cég 6 éves közös sikerein alapszik. A fejlesztésnek köszönhetően a Jabil raktározási kapacitásai jelentősen megnőnek, és a vállalat új üzleti lehetőségeket kínálhat, bővítheti szolgáltatási körét meglévő partnereinek, az autóipar, a telekommunikáció, az orvosi és ipari elektronika, a számítástechnika és adattárolás területén működő elektronikai vállalatoknak, illetve a potenciális ügyfeleinek is.
      Az amerikai tulajdonú Jabil tiszaújvárosi leányvállalatának célja, hogy a jövőben disztribúciós központ szerepét is ellássa az elektronikai gyártási tevékenysége mellett.
      A Jabil Circuit Magyarország Kft. 2000-ben nyitotta meg gyárát Tiszaújvárosban, az anyavállalat globálisan harmadik legnagyobb, Európában pedig a legnagyobb gyáraként. A cég összesen 54 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban csaknem három és félezer embert foglalkoztat. Az elmúlt év nettó árbevétele 914 millió dollár volt, ennek 90 százaléka exportból származik.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó