Auguszta napja van. | 2024.03.29

IKSZ: folytatódik Gyurcsány Ferenc nemzetárulása

2017-10-31 18:41:00

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Néppárt (IKSZ) szerint folytatódik Gyurcsány Ferenc nemzetárulása.

    Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében így értékelte, hogy a Demokratikus Koalíció bejelentette: elvonná a határon túliak szavazati jogát. Az IKSZ szerint ezzel folytatnák a 2004-ben elkezdett magyarellenes gyűlöletkampányt. 
    Mint kifejtette: a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal sohasem állt ki a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában élő magyarokért, nem támogatták őket, sőt feszültséget is keltettek ellenük. Hozzátette: régóta látszik, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője, de a többi kis pártnak is tisztáznia kell, hogy ők is részesei kívánnak-e lenni az újabb nemzetárulásnak. "Szégyen, hogy a Demokratikus Koalíció a migránsokat betelepítené Magyarországra, de a magyar testvéreinket elutasítja" - fogalmazott Nacsa Lőrinc.
    Kiemelte: a 2010 utáni kereszténydemokrata, nemzeti, polgári kormány egyik legfontosabb intézkedésének tartják a nemzet egyesítését és üdvözölik az idén esküt tevő egymilliomodik új állampolgárt is. A külhoni magyar közösségek sokszor ellenszélben, becsületesen küzdenek megmaradásukért, ellenük kampányolni az elmúlt 27 év egyik legundorítóbb politikai húzása - értékelt a kereszténydemokrata politikus.