Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a devizahitel-válságot a baloldal hozta a magyar családok nyakára

2017-10-30 18:12:00

A Fidesz-frakció szerint a devizahitel-válságot a baloldal hozta a magyar családok nyakára, ezért nem csoda, ha a szocialisták saját pártirodáikba bujkálva megfutamodnak a parlamenti vita elől.

    A nagyobbik kormánypárt hétfőn arra reagált, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője közölte, az MSZP fogadóórára hívja jövő hét hétfőre a devizahitel-károsultakat ahelyett, hogy pótcselekvésként részt venne az erről a problémáról tartott parlamenti vitanapon.
    A Fidesz-frakció MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, "Gyurcsány és a szocialisták" megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési kedvezményeket, felszámolták az állami támogatású lakáshitelezést és azt, aki otthont szeretett volna, kockázatos banki devizahitelekbe kényszerítették. 
    Hozzátették: 2010-ben már több mint egymillió család fuldoklott devizahitelben. 
    A közlemény szerint a baloldal mégis az út szélén hagyta volna őket, hiszen nem támogatták a kormány devizahiteleseket segítő intézkedéseit. A Fidesz-KDNP-kormány intézkedések sorozatát hozta a bajba jutott családokért: létrehozták az árfolyamgátat, elszámoltatták a bankokat, forintosították a devizahiteleket, lezárták a devizahitelek korszakát, elindították az otthonteremtési programot, és már a parlament előtt van a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló javaslat is.