Emma napja van. | 2024.04.19

Phjongcshang 2018 - A MOB-elnök áttörésre, éremszerzésre számít

2017-10-20 15:01:00

 

 Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke bízik abban, hogy lesz magyar érmes februárban a phjongcshangi téli játékokon.

 

    "Nagyon bízom abban, hogy lesz áttörés és érmet nyerünk" - mondta az M4 Sport pénteki, Sportreggeli című műsorában, utalva arra, hogy legutóbb, 1980-ban, Lake Placidben állhatott magyar versenyző a dobogóra, amikor a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros második lett.
    Kulcsár szerint az éremszerzésre most a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak van a leginkább esélyük, mint fogalmazott, "ez az a szakág, amelyben a legvérmesebb reményeink vannak".  
    A súlyos térdsérüléséből felépült alpesi síző Miklós Edit kilátásait illetően úgy vélekedett, nagyon nehéz lesz megismételnie a 2014-es eredményét, a szocsi téli olimpián lesiklásban elért hetedik helyét.
    "Az a kihívás, hogy olyan formába tudjon kerülni, ami újra egy olyan eredményt tudna jelenteni, mint Szocsiban, de ez egy nehéz ügy, én úgy látom" - vélekedett.
    Az észak-koreai válsággal összefüggésben emlékeztetett rá, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság folyamatosan figyeli az eseményeket és rendszeres tájékoztatást nyújt. A MOB elnöke békés játékokra számít, s a hazai ötkarikás szervezetben nem is gondolkodtak azon, hogy az esetleges veszély miatt ne engednék kiutazni a magyar sportolókat.
    "Amikor az 1988-as nyári olimpiát rendezték Szöulban, akkor ugyanúgy háborúban állt egymással a két Korea, mint most. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a konfliktus kicsit lenyugszik, amikor olimpia vagy nagyobb sportesemény zajlik Dél-Koreában. A jó hír az, hogy észak-koreai sportoló is kvalifikált az olimpiára" - mondta Kulcsár Krisztián, hozzátéve, hogy a NOB-bal "van egy folyamatos és elég intenzív kommunikáció".
    A február 9. és 25. közötti téli olimpián a MOB múlt szombati közgyűlésén elfogadott személyi összetétel alapján a magyar csapatot legalább 10, legfeljebb 22 versenyző alkotja majd. Legutóbb Szocsiban 16 magyar versenyző indult, Kulcsár szerint ez a létszám most is reális lenne.
    "Bízzunk benne, hogy nagyobb lesz. Ha két-három fővel nagyobb, az már jóval nagyobbnak számít" - hangsúlyozta.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó