Csongor napja van. | 2024.04.16

A LIBE-bizottság döntése meghívó a migránsoknak

2017-10-20 12:30:00

 

A kormányszóvivő szerint az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) csütörtöki döntése meghívó az illegális bevándorlóknak, hiszen lehetővé teszi, hogy az európai uniós tagállamok erejét felmérve "alapkvótát, majd pedig, ha ezt túllépnék a számok, akkor szétosztási mechanizmust" hozzon létre.

 

    Kovács Zoltán pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, ez nem más, mint "a migráció intézményesítése, az Európai Unió külső határai átjárhatóságának megteremtése", ami ellen a magyar kormány minden eszközzel fel kíván lépni.
    A kormányszóvivő úgy fogalmazott: a LIBE "nem tesz mást", mint időről időre, legutóbb a csütörtöki döntésével felszínre hozza és megmutatja, hogy "mi is pontosan az, amit mi Soros-tervnek nevezünk". "Soros György emberei" a LIBE-bizottságban is képviseltetik magukat - tette hozzá.
    Az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini szabályozás reformtervezetét. A tervezet a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul.