Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elmaradt juttatásaikat várják a Szinergia iskola szegedi oktatói

2017-10-19 16:15:00

 

Több mint 5,2 millió forint bérrel, vizsgáztatói és oktatói díjjal tartozik 25 szegedi tanárnak az országos hálózatot működtető Szinergia Szakgimnázium és Szakiskola - jelentette ki Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője csütörtökön a Tisza-parti városban.

 

    Hasonló a helyzet az iskola miskolci és pécsi tagintézményénél is - mondta a károsultakat képviselő jogász az iskola szegedi tagintézményének egykori épülete előtt.
    Miközben az intézmény a tanulóktól átvette a vizsgákért és tanfolyamokért járó díjakat, az iskola az oktatóknak elvégzett munkájuk után fejenként több száz ezer forinttal adós maradt - közölte az ügyvezető.
    A tanárok az elmúlt hónapokban az iskola iránti lojalitásból nem kezdeményeztek semmilyen eljárást, próbálták a problémát tárgyalásos úton megoldani. A türelem azonban elfogyott - mondta Szabó Bálint, aki ezért felszólította az iskolákat fenntartó Szinergia Alapítvány vezetőjét, hogy október utolsó munkanapjáig fizessék ki a tanárok elmaradt juttatásait.
    Ellenkező esetben a bűnüldöző szervekhez fordulnak, és november elején a Szinergia iskola Budapesten még működő tagintézményét blokád alá helyezik, élőlánccal veszik körbe - tudatta az ügyvezető.
    Az ügy a tanárokon kívül több száz diákot is érint, akik befizették tanfolyamaik díját, az oktatás azonban nem kezdődött el a 2017/2018-as tanévben - közölte a jogász.