Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rákóczi Szövetség: csaknem kétezer fiatal vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón

2017-10-19 10:16:00

Csaknem kétezer egyetemista és középiskolás vesz részt a budapesti ifjúsági találkozón, történelmi vetélkedőn, majd a hagyományos fáklyás felvonuláson - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

    Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke - aki személyesen is megélte az '56-os eseményeket - kiemelte: fontos, hogy a történelmi események a fiatalok számára is ismertté váljanak.
    Csáky Csongor elmondta: a szövetség hatodik éve szervezi meg a Kárpát-medencei fiatalok utaztatását, hogy október 23-án legalább egy határ átlépésével ünnepelhessenek. Azt mondta: az idén rekordszámú, csaknem 150 Kárpát-medencei középiskola pályázott. Mintegy 8 ezer diáknak lesz lehetősége az utazásra - tette hozzá.
    A program célja, hogy a magyar középiskolások egy másik ország magyar középiskolájának fiataljaival közösen ünnepeljék október 23-át, és a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.