Auguszta napja van. | 2024.03.29

Posztgraduális képzésről kötött együttműködési megállapodást a TE és a ZSKE

2017-10-18 12:01:00

A Zsigmond Király Egyetem jövő februártól sportlétesítmény menedzsment posztgraduális képzést indít a Testnevelési Egyetem szakmai támogatásával. Az erről szóló együttműködési keretmegállapodást szerdán írták alá.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkárságán tartott ünnepélyes eseményen Mocsai Lajos, a TE, valamint Szatmári Péter, a ZSKE rektora látta el kézjegyével a megállapodást.
    Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte, a testmozgás minden formájához szükség van a létesítményekre, s ezek a kor követelményeinek megfelelő fejlesztésére.
    "A látvány-csapatsportágak támogatási rendszerének köszönhetően 2011 óta több mint 300 létesítménnyel gazdagodtunk, 300 további megújult, ezeknek a vezetéséhez pedig szükség van egy újfajta, speciális szaktudásra is" - mondta az államtitkár.
    Mint fogalmazott, a megfelelő szakemberek képzésében hiánypótló a ZSKE és a TE együttműködésében induló felsőfokú szakirányú továbbképzés, amelynek során korszerű, naprakész menedzsment-, pénzügyi- és műszaki ismereteket sajátíthatnak majd el a három féléves képzést választó hallgatók.
    Mocsai Lajos szerint a létesítmények megfelelő kihasználtságával, a lakosság fizikai állapotának javításával a következő öt-hat évben egy olimpiai rendezés árát lehet megspórolni a magyar egészségügyben.
    "A mozgás gyógyszer, a képzésben végző szakemberekkel pedig sokkal gazdaságosabban és szakszerűbben fog megvalósulni a létesítmények kihasználtsága" - mondta.
    Szatmári Péter hozzátette, már korábban is volt együttműködés a TE és a ZSKE között, és nagyon boldog, hogy két innovatív felsőoktatási intézmény egyet tudott érteni a képzés fontosságában, s közösen tudja a tudását piacra vinni.
    A képzésen a két egyetem tanárai mellett többek között Szabó Tünde és Simicskó István honvédelmi miniszter is oktat majd.