Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hazatért a Szerbiában és Macedóniában szolgálatot teljesítő rendőrök újabb csoportja

2017-10-18 11:15:00

Hazatért Macedóniából 30, Szerbiából pedig 15 rendőr, az egyenruhások egy hónapig segítették a határok védelmét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel. 

    A rendőrség internetes oldalán azt írta, a kontingens tagjait Halmosi Zsolt vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes fogadta a Készenléti Rendőrség központi objektumában szerda reggel. 
    Hozzátették: Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában is. 
    A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsóbbrendű utakon is - tették hozzá.
    Mindkét egység terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatta az érintett határszakaszok védelmét. A Macedónia és Szerbia területén eljáró magyar rendőrök feladataikat saját szolgálati felszerelésükkel látták el, a macedón és a szerb fél irányítása, felügyelete mellett intézkedhettek.