Emma napja van. | 2024.04.19

Tuzson: semmi sem akadályozhatja meg a magyarok véleménynyilvánítását

2017-10-17 16:20:00

Semmilyen jogi eljárással nem lehet megakadályozni a nemzeti konzultációt és a magyar emberek véleménynyilvánítását - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Tuzson Bence azért beszélt erről, mert - mint mondta - a kormány megkapta a Helsinki Bizottság keresetlevelét, amelyben a szervezet azt kéri, a kormány állítsa le a konzultációt és semmisítse meg a kérdőíveket.
    A kormány szerint a kereset egyetlen célja, hogy korlátozza a magyar emberek véleménynyilvánítási szabadságát - jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, épp egy olyan szervezet kéri a konzultáció leállítását, amely papíron azt hirdeti, hogy az emberek szabadságjogainak érvényesülniük kell.
    Tuzson Bence úgy fogalmazott, a Helsinki Bizottság lépése a "Soros-birodalom" újabb támadása, hiszen a szervezet két év alatt 300 millió forintot kapott Soros Györgytől.
    Az államtitkár azt mondta, hogy a Helsinki Bizottság már korábban is kivette a részét a "migránsbizniszből", amikor két bangladesi bevándorló nevében fordult a strasbourgi emberi jogi bírósághoz.
    Szólt arról is, hogy az Európai Parlamentben (EP) nem állt meg a kötelező betelepítéssel kapcsolatos munka: az EP egyik szakbizottsága határozatot készít elő a felső határ nélküli kötelező betelepítési kvótáról.
    A kormány azonban kiáll a nemzeti konzultáció, Magyarország érdekei és a magyarok véleménynyilvánítási szabadsága mellett - nyomatékosította Tuzson Bence.
    A Helsinki Bizottság szombati közlése szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda által minden háztartáshoz eljuttatni kívánt kérdőív 5. pontja a szervezetnek egy speciális helyzetre vonatkozó szakmai álláspontját hamisan általános álláspontként definiálja. Ez a hamis látszat sérti a 28 éve működő jogvédő egyesület jó hírnevét - tették hozzá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó