Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vádat emeltek a vevők bankkártyaadatait felhasználó dohánybolti eladó ellen

2017-10-17 11:14:00

Vádat emelt az ügyészség egy dohánybolti eladó ellen, aki egy saját maga által készített eszköz segítségével megszerezte több vásárló bankkártyájának adatait Budapest belvárosában, majd azokkal külföldi online szerencsejáték-oldalakon játszott - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel. 

    Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a 26 éves férfi 2015 februárja és márciusa között két V. kerületi dohányboltban is dolgozott alkalmazottként. Összesen 33 vásárló bankkártyaadatait szerezte meg jogosulatlanul, és a csalásokkal csaknem hárommillió forint kárt okozott. Voltak sikertelen fizetési próbálkozásai is több mint tízmillió forint értékben. 
    A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.
    A rendőrség még 2015 júliusában fogta el az akkor még 24 éves G. Benjámint. Az akkori rendőrségi tájékoztatás szerint a csalás során a bankkártyák minden esetben a sértettek tulajdonában maradtak, azokról csak a kártyaadatokat olvasta le észrevétlenül a férfi. G. Benjamin rendőrségi kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését.