Emma napja van. | 2024.04.19

Madárgyűrűzésen jártak a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolások

2017-10-16 18:00:00

Régi hagyomány, hogy a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolások alsó tagozatosai és a Természetjáró szakkör körében a Perkupa és Szalonna között elterülő  Magyar Madártani és Természetvédő Egyesület táborának látogatása.

Fontosnak tartják, hogy a gyerekekben már iskolás korban kialakuljon a természet iránti szeretet és tisztelet. Ez a  munka döntő fontosságú a jövő nemzedék életében és a  környezetéhez való hozzáállásában. Az iskolai foglalkozások kapcsán a gyerekekben ezernyi kérdés merül fel, és ezek megválaszolása sokszor nem könnyű feladat.

Céljuk a gyerekek természettel kapcsolatos ismeretanyagának bővítése mellett a városból kikerülve a  terepi élmények megszerzése, élő kapcsolat kialakítása a természettel, a madarakkal és a  szemléletformálás.A madarak befogása, sorszámozott gyűrűkkel megjelölése, megfigyelése, visszafogása sokat árul el életükről, különösen mozgásukról, vonulásukról.

Az alsós korosztály számára már a madarak befogása, új fajok megismerése önmagában is nagy élményt jelent.A festői környezet, a kedves kis madarak látványa, a tapasztalás és a közvetlen megfigyelés  által szerzett ismeretek jótékonyan változtatják a gyermekek környezettel kapcsolatos szemléletét.