Emma napja van. | 2024.04.19

199 millió forintos csapadékvíz elvezető beruházás indult Lakon

2017-10-14 09:18:00

„Települési környezetvédelmi infrastruktúra- fejlesztések Lak községben” című, európai uniós forrásból finanszírozott, 199 millió forintos projekt kivitelezése indult el pénteken, amikor a munkaterületet átadták a kivitelező FEDRID Kft-nek. A megbeszélésen részt vett Garai Bertalan laki polgármester mellett, a közművek tulajdonosai, üzemeltetői, és a kivitelezés műszaki ellenőri feladatát ellátó Ritter György, a Szinva Terv Kft. munkatársa.

Munkatrület átadó megbeszélés Lakon

Garai Bertalan laki polgármester elmondta, hogy a csapadékvíz elvezető beruházás jelentős esemény Lak életében. A vízelvezető rendszer üzembe helyezésével megszűnik a völgyben fekvő település kitettsége az esős időjárástól. Az elmúlt években rendszeres, úgynevezett "vis major"(előre nem látható) károk történtek a környező dombokról lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz miatt.

Helyszíni megbeszélés. Garai Bertalan polgármester, Ritter György műszaki ellenőr, Fischer Nándor a kivitelező FEDRID Kft. ügyvezetője

A kivitelezést az edelényi FEDRID Kft. végzi. Fischer Ferdinánd ügyvezető hírportálunknak elmondta, hogy a munkák már hétfőn elkezdődnek. A jövő őszi határidő előtt szeretnék az infrasturktúra megépítését befejezni.