Csongor napja van. | 2024.04.16

Átadták a felújított Erdei Ferenc téri sportkomplexumot Makón

2017-10-08 17:30:00

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója, a 402 millió forintos - 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult - beruházást a Makó-FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át vasárnap.

    Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepségen emlékeztetett arra, hogy a pálya felújítása harminc éve, vagy még hosszabb ideje váratott magára. A térség országgyűlési képviselőjeként ígéretet tett arra, hogy a város sportinfrastruktúrájának fejlesztése folytatódni fog.
    Kubatov Gábor, az FTC elnöke felidézte, hogy a pálya nézőcsúcsát egy Makó-Fradi meccs tartja, amikor mindkét csapat a másodosztályban játszott. A mérkőzésre 3500-an voltak kíváncsiak.
    Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester elmondta, a városvezetés a verseny- és tömegsport infrastruktúrájának teljes megújításáról döntött.
    A 1,5 milliárd forintból megvalósuló beruházássorozat részeként felújították a Makovecz Imre tervei alapján épült sportcsarnokot, műfüves labdarúgópályákat alakítanak ki a városban, 650 millió forintból pedig kézilabda munkacsarnok épül. Az Almási utcában felújították a gyermek és utánpótlás csapatokat szolgáló sportcsarnokot és egy másik kisebb sportcsarnok épül a József Attila Gimnázium mellett - sorolta.
    A makói Erdei Ferenc téri sportpálya lelátója és öltözője az épület rossz állapota miatt már nem tudta megfelelően kiszolgálni a diákok, a csapatok, valamint a sportolni vágyók igényeit.
    A Maros-menti Utánpótlás Futball Club az önkormányzattal közösen egy új öltöző- és lelátóépület kialakítására adott be támogatási kérelmet a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. A 402 millió forintos költségvetésű - 70 százalékos TAO-támogatásból megvalósult - beruházás során nyolc öltözőt, két játékvezetői öltözőt, orvosi és rehabilitációs szobát, edzői szobát, konditermet, két szertárt, mosodát, eszköztároló helyiséget, két irodát és egy klubszobát alakítottak ki.
    A sportkomplexumot a jelenleg harmadosztályú Makó felnőtt csapata, valamint a 12 utánpótlás gárda használja. A létesítményben naponta mintegy 200 sportolónak tartanak edzéseket. Itt rendezik a Bozsik-program térségi eseményeit, amelyeken nyolc település ifjú labdarúgói vesznek részt. A sportkomplexumban zajlanak a városi és a térségi Diák Olimpia labdarúgó és atlétikai versenyei, valamint minden labdarúgó tömegsportrendezvény, de a pálya nyitott a kedvtelésből futók számára is.