Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a Jobbik vádaskodás helyett tisztázza pártfinanszírozási botrányát!

2017-10-06 20:28:00

A Fidesz arra szólítja fel a Jobbikot, hogy "vádaskodás helyett inkább tisztázza az illegális pártfinanszírozási botrányát".

    A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Jakab Péter sajtótájékoztatójára reagált. A Jobbik szóvivője azt mondta, továbbra is szeretnének együttműködni az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ), és szomorúnak nevezte, hogy a fideszes kormányhivatalok, "álcivilek" és az ÁSZ után az ügyészség is bekapcsolódott "az Orbán-terv végrehajtásába", amely a diktatúra kiterjesztéséről, a szabadságjogok korlátozásáról szól.
    A Fidesz hangsúlyozta, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. A hatóságok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, és a Jobbiknak is ezt kellene tennie - nyomatékosították.
    Az ellenzéki pártnak - a többi párthoz hasonlóan - eleget kellett volna tennie az ÁSZ felé a törvényben előírt adatszolgáltatási kötelezettségeinek, azonban hónapok óta titkolja a Simicska Lajossal és cégeivel kötött szerződést, miközben több mint fél éve használja a milliárdos plakátfelületeit.
    Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól Simicska Lajos és a Jobbik sem kivétel - olvasható a közleményben.