Tivadar napja van. | 2024.04.20

Időjárás-jelentés

2017-10-06 15:30:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa nyugati része fölött anticiklon húzódik, amelynek hatására a térségben kevés felhő és sok napsütés jellemző. Közép-, valamint Kelet-Európa időjárást alacsonynyomású képződmények és frontjaik alakítják. Itt jellemzően több a felhő és sokfelé eső, zápor is előfordul. Kontinensünk középső régióiból heves időjárási eseményekről, villámárvizekről, illetve Németországból szélviharokról is érkeznek jelentések. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 3, 5, Közép-Európában 15, 20, Dél- és Nyugat-Európában 25, 33 fok között alakul. Spanyolországban van a legmelegebb, ott általában 33, 35 fokot mérnek. Szombat estig a Kárpát-medencébe az átlagosnál hűvösebb, nagyrészt száraz levegő áramlik, ezért a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható.

    Várható időjárás az ország területén szombat estig:
    ---------------------------------------------------
    Változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, már csak délnyugaton fordulhat elő zápor. Az északnyugati szelet többfelé kísérik erős lökések. Éjszaka általában gyengén felhős, derült idő várható, több felhő északnyugaton és délkeleten várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de egy-egy kisebb zápor a Dunántúlon nem kizárt. Szombaton gomolyfelhős, napos idő lesz, főként a Dunántúlon lehet néhol zápor. Este északnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé. Az északnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödhet.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között valószínű, de a szélcsendes, derült tájakon -1, +3 fok is előfordulhat.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 14 és 17 fok között valószínű.