Gedeon napja van. | 2024.03.28

Együttműködik a BVK és a Semmelweis Egyetem 

2017-10-05 18:30:00

Együttműködési megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK)  - közölte a BVK csütörtökön az MTI-vel. 

    A tájékoztatás szerint az aláíráson Szél Ágoston rektor hangsúlyozta, hogy a Semmelweis Egyetemen kiemelkedő színvonalú tudományos tevékenység zajlik, ennek az akadémiai szférán kívüli, üzleti célú hasznosítása csak a legutóbbi időszakban vált általánosabbá, ehhez a folyamathoz az együttműködés újabb lendületet adhat.
    Szász Károly, az egyetem kancellárja - aki egyben a közalapítvány kuratóriumi tagja - kiemelte, hogy a közalapítvány rendezvényeiken bemutatkozási lehetőséget biztosíthat az egyetemen a kutatások, szabadalmak köré szerveződő vállalkozások számára, továbbá mikrohitellel segítheti a kezdő vállalkozásokat.
    A BVK-t a fővárosi közgyűlés a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére hozta létre 1993-ban. A 2013 novemberében indított BVK Smart Program non-profit, innovatív vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokat nyújt a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, a Startup Budapest Programja keretében nemzetközi megjelenési és kapcsolatépítési lehetőséget biztosít kiemelkedő budapesti startupoknak.