Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tizenhét általános iskolát újítanak fel Tolnában

2017-10-02 15:35:00

Tizenhét általános iskolát újítanak fel és bővítenek az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív program mintegy három és fél milliárd forintos támogatásával Tolna megyében.

    Horváth István (Fidesz), Szekszárd országgyűlési képviselője hétfőn a tolnai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a szekszárdi és a paksi tankerületben 1,2 milliárd forintos ráfordítással tizenegy iskolaépületet fejlesztenek.    
    A felújításoknak köszönhetően 2500 diák tanulhat és 250 pedagógus taníthat majd jobb körülmények között, a jövő év elején induló munkák befejezési határideje 2018. szeptember 15. - tette hozzá.
    Gerzsei Péter, a szekszárdi tankerületi központ igazgatója ismertette: Szekszárdon három, Bogyiszlón, Decsen, Faddon, Györkönyben, Kölesden, Nagydorogon, Őcsényben és Várdombon egy-egy intézmény újul meg. A legjelentősebb, 430 millió forintos beruházás a nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskolában valósul meg, amelyet 350 négyzetméterrel bővítenek, és új tantermeket alakítanak ki.
    A tamási és bonyhádi tankerületben összesen több mint 2,3 milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztésről született támogatói döntés. A tervek szerint Nagymányokon, Kurdon, Bonyhádon, Tevelen felújítják az iskolépületeket. A 217 diákot oktató iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskolában 1,154 milliárd forintos beruházással a többi között hat új tantermet és két csoportszobát építenek, a simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium 742 millió forintos ráfordítással kilenc új oktatóhelyiséggel bővül.