Andrea napja van. | 2024.04.18

Az orosz légerő megakadályozta a bekerített terroristák felmentését Akerbatnál

2017-09-28 17:52:00

Az orosz légierő megakadályozta az an-Núszra Front (Dzsabhat Fatah es-Sám) elnevezésű terrorszervezet arra irányuló hadműveletét, hogy Akerbat városnál felmentsék a szíriai kormányerők által bekerített társaikat - közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Moszkvában.

    Konasenkov szerint az orosz harci gépek a Hama tartomány keleti részén található Akerbatnál indított terrorista támadás meghiúsítása végett az an-Núszra Front Idlíb tartományban összevont egységeit és haditechnikáját bombázták.
    Az orosz tábornok valótlannak nevezte azt az állítást, miszerint Idlíb tartományban 150 polgári lakos vesztette életét orosz légicsapások következtében. Megismételte, hogy az orosz légierő lakott településeket nem támad.
    Egy nappal korábban Konasenkov arról számolt vbe, hogy Idlíb tartományban az orosz légierő robotrepülőgépei az an-Núszra Front öt harctéri parancsnokával és további 32 harcosával végeztek. Mint mondta, a megölt terroristák irányították szeptember 18-án azt a műveletet, amelynek célja orosz katonai rendészek túszul ejtése volt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány