József napja van. | 2024.03.19

Szerelemféltésből elkövetett gyilkosság miatt emeltek vádat egy pécsi férfi ellen

2017-09-25 11:06:28

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi férfi ellen, aki megölte volt barátnőjének új élettársát - közölte hétfőn a vádhatóság az MTI-vel.

    A Varga-Koritár György megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott tavaly augusztusban szabadult a börtönből, ahova a többi között volt élettársának bántalmazása miatt került.
    A nő ez alatt új kapcsolatot alakított ki a későbbi sértettel. A vádlott szabadulása után többször találkozott a nővel, aki megpróbált albérletet szerezni neki - részletezte az ügyészség.
    Tavaly szeptemberben a vádlott és a sértett összevitatkozott az asszony miatt: a férfi megpróbálta a nőt "kihúzni" a lakásából, amit a sértett nem hagyott. 
    A férfi "védekezésképpen" kést fogott, és többször a vádlott felé szúrt, aki arcon ütötte. A földre került férfit a vádlott háromszor verte fejbe baltával - ismertette a közlemény.
    A sértett a bántalmazás következtében a kórházban meghalt.
    Az esetről az asszony bejelentést tett a rendőrségen, valótlanul azt állítva, hogy ismeretlen személy bántalmazta élettársát.
    A telefonhívás után az elkövető elbújt, majd a helyszínelést követően visszatért a házba, ahol megmosakodott, volt társától tiszta ruhát kapott - írták.
    A férfi volt élettársával januári elfogásukig Pécsen bujkált. A nő ellen bűnpártolást miatt emeltek vádat - derült ki a közleményből.