József napja van. | 2024.03.19

Bíróság elé állhat, ha alkoholt fogaszt vezetés előtt!

2017-09-25 10:56:00

Már bíróság elé is állhat az az ittas sofőr, akit Kazincbarcikán szűrtek ki forgalomból a rendőrök. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére!

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2017. szeptember 15-én 16 óra 30 perc körül közúti ellenőrzésen szűrték ki azt a 63 éves helyi férfit, aki alkoholt fogyasztott vezetés előtt. A rendőrség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és tíz rendőrkapitányságának munkatársai folyamatos és kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára, így az ittas sofőrök kiszűrésére is. A megye útjain 2017. szeptember 11-e és szeptember 17-e között 82 közúti közlekedési baleset történt. Ebből mindössze csak 2 esetben volt ittas sofőr az okozó.

A járőrök az adott időszakban 10 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak. Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!



Képújság
Sajómente Média Alapítvány