Gedeon napja van. | 2024.03.28

Adománygyűjtést hirdet a vasárnapi erdélyi vihar károsultjai javára a református egyház

2017-09-21 14:44:02

Adománygyűjtést hirdet a vasárnapi erdélyi vihar károsultjai javára a Magyarországi Református Egyház (MRE).

    Az MRE kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel közölte: a viharban, amelynek nyolc halálos áldozata és több mint százharmincan sérültje van, több templom is megrongálódott. Ledőlt az igazfalvi és a harói templom toronysisakja, megsemmisült a sztánai templom tetőhéjazatának jelentős része, valamint viharkár érte a zsibói, az apanagyfalui és az egeresi templomot is.
    Kató Béla erdélyi, illetve Csűry István királyhágómelléki református püspök tájékoztatása szerint a felsoroltak mellett több épület, templom, parókia és villanyvezeték is megrongálódott a tomboló szélben - olvasható a közleményben.
    Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke és Huszár Pál világi elnök arra kéri a jó szándékú embereket, hogy támogassák a viharkárosult családokat és gyülekezeteket.
    Hozzátették: a felajánlásokat a Magyarországi Református Egyház erre a célra elkülönített, 11100104-19024048-36000001-es számlaszámára várják, és arra kérik az adakozókat, hogy a közlemény rovatba írják be: "viharkár".