Andrea napja van. | 2024.04.18

Pályázati lehetőségek - fórum Csokvaományban

2017-09-21 10:25:00

2017. szeptember 20-án Csokvaományban folytatódott a Széchenyi Programiroda és az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse által szervezett szakmai fórumsorozat, melyen önkormányzati vezetők, vállalkozók, a vidékfejlesztésben szerepet vállalók vettek részt.

A fórumnak otthont adó település alpolgármester asszonya, Kaló Sándorné köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Riz Gábornak, a térség országgyűlési képviselőjének, a megyei fejlesztési program összehangolásáért, koordinálásáért felelős miniszteri biztosnak, aki előadásában hangsúlyozta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyének vissza nem térő lehetősége, hogy a fejlesztési pénzek felhasználásával folytathassa a megkezdett fejlődést.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és dr. Csuzda Gábor az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse

Előadásában az országgyűlési képviselő fontosnak tartotta a megyei TOP források mellett az összes operatív program kínálta lehetőségek maximális kihasználását, nagy hangsúlyt fektetve az egymásra épülő projektekre és operatív programokra.
dr. Csuzda Gábor a programsorozat szervezője, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse.


dr. Csuzda Gábor a programsorozat szervezője, az MNVH Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi felelőse előadásában bemutatta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot. Külön kitért arra, hogy újra lesz lehetőség projektötletek benyújtására, melynek előfeltétele a regisztráció, melynek feladatait ez év elejétől a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI) látja el a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Állandó Titkárságán. A feladatellátásban közreműködő MNVH területi felelősök az SZPI keretében végzik tovább a munkájukat. A változások ismertetése után, a területi felelős az önkormányzatokat érintő pályázati felhívásokról tartott előadást.


A fórumon dr. Bárdosné Dudás Viktória, a Nyugat-Borsodi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az EFOP-ban rejlő lehetőségekről és veszélyekről tájékoztatta a megjelent érdeklődőket.


Trembóczki István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei vidékfejlesztési referense a fiatal mezőgazdasági vállalkozók pályázati lehetőségeit mutatta be.

Szó esett még a várható LEADER pályázati forrásokról is a fórum keretében.Végül pedig a Nyugat-Borsodi térség által elnyert pályázatokról adott tájékoztatást a Széchenyi Programiroda tanácsadója.