Gedeon napja van. | 2024.03.28

Sikerült eloszlatni a "baloldali ködöt"

2017-09-20 14:25:48

Sikerült eloszlatni azt a "baloldali ködöt", amely az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának Magyarországon tartózkodó delegációját jellemezte érkezése előtt - mondta újságíróknak a Miniszterelnökség politikai államtitkára szerdán Budapesten.

    Csepreghy Nándor közölte: a küldöttség teljes körű tájékoztatatást kapott az uniós források felhasználásáról, és lényegesen árnyaltabb lett a véleménye a látottak alapján, mint megérkezése előtt volt.
    A delegáció látogatása előtt a baloldali magyar európai parlamenti képviselők olyan képet próbáltak festeni a magyar uniós projektekről, amely nemcsak tényszerűen nem igaz, de még rosszindulatú is. A magyar baloldali európai parlamenti képviselők ismét feljelentették saját hazájukat - mondta.
    Az államtitkár sajnálatosnak nevezte, hogy az ellenzék exportálja a belpolitikai vitát külföldre, európai uniós szintre. 
    A delegáció úgy jött Magyarországra, mintha a baloldali képviselők állításai a valóságban megállnák a helyüket. Ezzel szemben azt tapasztalták, hogy az ellenőrzött projektek megvalósultak, még ha vitára adhatnak is okot - tette hozzá.
    Sikerült eloszlatni azt a "baloldali ködöt", amelyet a bizottság magáénak vallott látogatása előtt - közölte Csepreghy Nándor.
    Kijelentette, az uniós források magyarországi felhasználásának hatékonysága példa nélküli az Európai Unió egészében.