Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nyolc évre ítélték a házában hat kiló heroint elrejtő domaszéki férfit

2017-09-20 12:38:00

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy domaszéki férfit, aki csaknem hat kilogramm heroint rejtett el a házában.

    A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek az 56 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit.
    A vádlott által vezetett személykocsit 2015. május 21-én este Domaszéken megállították a Csongrád megyei rendőrök, majd házkutatást tartottak a férfi házában. A főépület és a tárolóként szolgáló melléképület közötti nyitott szín kettős tetőszerkezete között négy csomagban összesen nettó 5945 gramm heroin tartalmú anyagot, míg az udvari tárolóban több mint 46 kilogramm össztömegű, koffein és paracetamol tartalmú sárgás port - a heroin jellemző hígítószerét -, a főépület alsó szobájában a heroin tartalmú anyag csomagolásához használt ragasztószalagot találtak a rendőrök. 
    A vádlottól lefoglalt kábítószerek összes hatóanyag-tartalma legalább 1600 gramm, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak több mint a tizenháromszorosa. A kábítószer feketepiaci értéke több mint 30 millió forint.
    A táblabíróság döntésével helybenhagyta a Szegedi Törvényszék által a férfira korábban kiszabott nyolc év szabadságvesztést, ugyanakkor börtönről fegyházra változtatta a büntetés végrehajtásának fokozatát.