Emma napja van. | 2024.04.19

Németországban születne újra a Land Rover Defender terepjáró

2017-09-20 12:10:00

Német techológiával élesztené újra a legendás Land Rover Defender terepjárót egy brit befektető - írja az Automobilwoche hírportál a Handelsblatt értesülésére hivatkozva.

    A Land Rover Defender robosztus terepjárót 68 éven keresztül gyártották, amit a Jaguar Land Rover (JLR) 2016-ban az egyre szigorodó járműbiztonsági előírások miatt állított le. 
    Jim Ratcliffe brit milliárdos egy új nagy-britanniai üzem építése helyett a Németországban meglévő szabad gyártási kapacitás és német technológiai ismeretek kiaknázásával szeretné ismét gyártásra éretté tenni a terepjáró modellt. A Handelsblatt értesülése szerint az év végére már 150 mérnök dolgozik majd a korunk technológiai követelményeinek megfelelő modell kifejlesztésén. 
    "A projekt finanszírozása nem jelent számunkra problémát" - nyilatkozta a Handelsblatt lapnak Radcliffe, az Ineos brit vegyipari konszern alapítója. Az elképzelés szerint az eredeti, szabadalmi védettség alatt nem álló elgondolásra épülő módon egyszerű és kiforrott technológiát képviselő terepjáró modellből 2020-tól évi 25 ezret lehetne értékesíteni nagyjából 40 ezer eurós áron. 
    A Defender modellt eredetileg gyártó Jaguar Land Rover maga is az elavult modell egy modern változatával készül előrukkolni. 
http://www.automobilwoche.de/article/20170920/NACHRICHTEN/170929997/land-rover-defender-wiederauferstehung-mit-deutscher-technik-geplant