Emma napja van. | 2024.04.19

Megnyitott Miskolc első közösségi irodája

2017-09-19 14:21:24

GRABOVSKY-Coworking and more – ez a neve Miskolc első közösségi irodájának. Az egyedülálló kezdeményezés több hónapos előkészületet követően szeptember 15-én mutatkozott be a nyilvánosság előtt.

A Miskolc történelmi belvárosában, a Rákóczi Ferenc utcán létesült közösségi iroda megnyitóján előbb dr. Tóth Gergely, a Regionális Ifjúsági Szolgáltató Központ elnöke mondott köszöntőt. Örömét fejezte ki, hogy az ötletük valósággá vált, majd az elmúlt hónapok történéseit vette számba.

- Az ötlet, hogy nyissunk egy úgynevezett coworking irodát, körülbelül egy éve született meg. Ehhez Budapesten, illetve Nyugat-Európában már jól modelleket vettünk alapul. Ezt követően komoly üzleti tervet hoztunk létre, és mivel a RISZK ezt egyedül nem tudta volna létrehozni így kockázati tőkebefektetőként a JÁMBOR&TÓTH Ügyvédi Iroda segített a megvalósításban. Emellett Európai Uniós támogatásra is pályáztunk, ebben még nincs döntés.  Ezt a helyiséget, ahol most állunk júniusban vettük át, mára pedig csaknem teljesen elkészült – mondta dr.Tóth Gergely, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a GRABOVSKY közösségi iroda létrehozását.

Rikter Ádám a GRABOVSKY ügyvezetője (A képre kattintva képtár nyílik.)

Őt követte Rikter Ádám a GRABOVSKY ügyvezetője, aki a coworking irodákról beszélt általánosságban, illetve bemutatta a miskolci projektet. - Egy nagyon izgalmas utazás elején vagyunk, hiszen napról-napra új igények, új lehetőségek merülnek fel. Maga a közösségi iroda az elmúlt néhány évek innovációja, a fővárosban már működik néhány ilyen, Miskolcon viszont ez az első. Egy rendkívül izgalmas projekt, hiszen a közösségi iroda működését nagyjából úgy kell elképzelni, mint mondjuk az Ubert, vagy a telekocsi szolgáltatásokat. Ebben az irodában alapvetően munkaállomásokat és tárgyalókat üzemeltetünk, elsősorban szabadúszóknak, önálló projekteken dolgozóknak, két-háromfős csapatokban dolgozóknak, egyszóval mindazoknak, akik munkájukhoz nem szeretnének egy teljes irodát fenntartani, munkaállomásokra viszont szükségük van  - részletezte Rikter Ádám, hozzátéve,  hogy emellett közösségi és rendezvénytermük arra is alkalmas lesz, hogy az itt dolgozók meg tudják ismerni egymást, megosszák tudásukat, és ilyen formán egyfajta közösséget alkossanak. 

MI IS AZ A COWORKING?A coworking irodák olyan „munkahelyek”, melyben többen egyazon térben egymástól függetlenül dolgozhatnak, munka közben ismerkedhetnek, tapasztalatot cserélhetnek. A coworking ötlete amerikai eredetű. 1999-ben született, az első „irodát” 2005-ben hozta létre az a Brad Neuber, aki ma a Google sztárprogramozójaként ismert.  Innen indultak hódító útjukra, előbb az Egyesült Államokban, később Nyugat-Európában, és néhány éve hazánkban is megjelentek az első irodák, előbb Budapesten, majd vidéken is. Miskolcon a Grabovsky Coworking&More az első.

A közösségi irodák többnyire a belvárosban helyezkednek el, a jó megközelíthetőség érdekében, a munkaállomásokon biztosítják az irodai munkához nélkülözhetetlen infrastruktúrát, de a legtöbb, számos további szolgáltatást is kínál, inkubációs vagy székhelyszolgáltatással, tanácsadással, közösségi funkciókkal segíthetik a kezdő vállalkozókat, induló vállalkozásokat. 
A GRABOVSKY, vagyis az első miskolci közösségi iroda szolgáltatásait többféle konstrukcióban – napi díj, többféle bérlet – is igénybe lehet venni, ezekről az alábbi elérhetőségek egyikén lehet tájékozódni:

További információ: www.grabovsky.hu

                             www.facebook.com/coworkingmiskolc 

(fotó: Zele Timea)



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó