Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fazekas: ígéretesek a távol-keleti piacok

2017-09-19 10:54:52

Ígéretesen alakulnak a kapcsolatok a távol-keleti piacokkal - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

    A tárcavezető felhívta a figyelmet: Japán a szerdán nyíló 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) díszvendége, a távol-keleti ország a magyar élelmiszerek Európán kívüli legnagyobb felvevőpiaca. Magyarország próbál előre lépni a kínai piacon is, ahol kifejezetten az élelmiszer-különlegességek, a speciális ízek iránt van érdeklődés, és mindkét országban szeretik a fűszeres konyhát - jelezte.
    A térségbe sertéshúst, borokat, mézeket exportálnak a magyar termelők, és szeretnék a termékskálát bővíteni - közölte a miniszter.
    Az élelmiszer-kereskedelem is egyre inkább az interneten zajlik, ebben van lehetőség a magyar élelmiszergazdaság számára - mondta Fazekas Sándor egy kínai webáruház tervezett magyarországi logisztikai bázisa kapcsán.
    Kifejtette: meg kell teremteni a termék- és logisztikai hátteret, de az internetes kereskedelem lehetővé teszi, hogy akár kistermelők is eredményesen boldoguljanak, versenyképesen tudják eljuttatni a vásárlókhoz termékeiket.