Bernát, Felícia napja van. | 2019.05.20 | MNB középárfolyam:

Az uniós felső vezetők többsége is elismeri a magyar kormányzati politika hatékonyságát

2017-09-16 11:37:33

 

A Politico.eu brüsszeli hírportál pénteki cikke azt jelzi, már a uniós felső vezetők többsége is elismeri, hogy az Orbán Viktor vezette kormányzat migrációs politikája hatékony - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

 

    Az alkotmányjogász úgy fogalmazott, hogy a magyarországi népszavazással a kormány egy "extrém erős" felhatalmazást kapott, egy megerősítést migrációs politikája mellett.
    A Politico.eu azt írta: Orbán Viktort sokan szidják az Európai Unióban bevándorlóellenes retorikája, a határkerítés felépítése és a menekültügyi kvóták elutasítása miatt, közelebbről nézve azonban világosan látható, hogy a magyar kormányfő nyerésre áll a migrációs vitában.
    "Ezt Brüsszelben senki nem akarja hangosan kimondani, de Orbán Viktor nyerésre áll a migrációs vitában" - írták a cikkben, hangsúlyozva, hogy az uniós vezetők többsége az utóbbi időben átvette a magyar álláspont egyes elemeit.
    Az alkotmányjogász az M1 műsorában arról is beszélt, hogy a Soros-terv már évek, évtizedek óta épül Európában, és Magyarországon. Felhívta a figyelmet továbbá arra: még mindig nem tudni, hogy Soros Györgyöt, a fiát és delegációjukat miért fogadták Brüsszelben "államfőhöz méltó keretek között", miért találkozhatott stratégiai területekért felelős politikusokkal, és miért hallgatták meg az amerikai milliárdos spekulánst.