Gedeon napja van. | 2024.03.28

Seszták Miklós: a hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja 

2017-09-15 13:04:00

A Bosch új, 60 ezer négyzetméteres csarnokának felépítésével a hatvani lesz Magyarország legnagyobb ipari parkja - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter az Inpark Hatvan Ipari Park Kft. közel 17 milliárd forintos ingatlanfejlesztési beruházásának pénteki alapkőletételén.

    Seszták Miklós közölte: a magyar kormány iparipark-fejlesztési koncepcióját határozottság, innováció és céltudatosság jellemzi. 
    Ennek köszönhetően ez Európa egyik legnagyobb ilyen tárgyú programja és beruházássorozata, amelynek keretében Magyarország számos pontján valósulnak meg ipari centrumok - tette hozzá.     A fejlesztést végző Inpark az első, pátyi beruházás során már bizonyította: képes nagy léptékkel, hatékonyan, alaposan, gyorsan és rugalmasan dolgozni. A hatvani projekt az utóbbi évek egyik legnagyobb ilyen célú fejlesztése - közölte Seszták Miklós.  
    A miniszter úgy fogalmazott: az épülő létesítmény leendő bérlője, a Bosch érték- és munkahelyteremtő vállalkozás, amely elkötelezett a magyar beszállítók iránt. 
    Új logisztikai központja 250 új munkahelyet teremt, és ezzel alegtöbb embert foglalkoztató külföldi befektető lesz Magyarországon - mondta Seszták Miklós.
    A csarnok megvalósítását a miniszter közép-kelet-európai mintaprojektnek nevezte, amely a régió stratégiai csomópontja lesz. 
    Dale Carnegie amerikai írót idézve úgy fogalmazott: általában az az ember jut legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni. 
    A magyar kormány, Hatvan és a Bosch meri és csinálja - mondta Seszták Miklós, jelezve: az új létesítménnyel a város központi szerepe tovább erősödik, az itteni centrum pedig a hazai hálózat egyik stratégiai pontja, az ország legnagyobb ipari parkja lesz.     Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője elmondta: a cég a most induló beruházást magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt példa értékű együttműködésként és beruházásként tartja számon. 
    Az új logisztikai központ a vállalatcsoport zászlóshajója lesz, ezzel Hatvan is csatlakozik a Bosch "hálózatba foglalt, jövőt formáló" tevékenységéhez - jelentette ki.     Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: "korszakalkotó napokat élünk, a magyar ipar a jövőt építi." 
    Szólt arról, hogy a Bosch - új logisztikai központjának helyszínét keresve - Lengyelország és Csehország helyett döntött Magyarország és Hatvan mellett. 
    Éppen ezért a mai nap a munkahelyteremtés mellett a bizalomról és egy olyan üzletről szól, amelyben minden fél nyertes - mondta.
    Török Zsombor, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) vezérigazgatója közölte: 12 városban vásároltak területeket és készítik azokat elő vállalkozások - a leendő bérlők - számára. 
    Jelenleg 80-nál több céggel tárgyalnak több száz hektárnyi fejlesztési területről és több 100 ezer négyzetméternyi ipari csarnok előkészítéséről - tette hozzá.
    Horváth Richárd polgármester rámutatott: fontos, hogy a hatvaniak érezzék, a fejlesztések róluk szólnak. Emlékeztetett: az elmúlt években 1600 új munkahely jött létre a városban, amely ezzel az országos foglalkoztatási toplisták élmezőnyébe tartozik.