Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kormány támogatja a vízipar külpiaci tevékenységét

2017-09-14 16:17:04

A kormány a magyar vízipar külpiaci tevékenységét előmozdító pályázati program indításáról döntött - közölte a lebonyolítást koordináló Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a pályázati program jelenlegi felhívásában 90 millió forint áll rendelkezésre.
    A pályázaton elnyerhető vissza nem térítendő támogatásból lehetőség nyílik külföldi vízügyi szakértők, szakemberek magyarországi képzésére, szakkiállítások, rendezvények részvételi költségének társfinanszírozására, vízgazdálkodási témájú tananyagok és könyvek összeállítására, fordítására, emellett igényelhető forrás nagyobb infrastrukturális beruházásokat megalapozó megvalósítási tanulmányokra, valamint pilot projektekre. 
     A pályázat benyújtására magyarországi székhellyel és jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok, állami vízügyi igazgatási szervek, valamint vízipari érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesületek jogosultak.
    A pályázatokat 2017. október 13-ig lehet benyújtani, a nyertes pályázók pedig a projekttel összefüggő költségeik legfeljebb 80 százalékának megfelelő összegű támogatásban részesülhetnek - tájékoztatott a Külgazdasági és Külügyminisztérium.