Emma napja van. | 2024.04.19

710 millió forintból újulnak meg a Kazincbarcika Tankerületi Központ iskolái

2017-09-14 05:12:57

Szeptember hetedikén Sajókazán, a Radvánszky-kastélyban tartott tankerületi igazgatói értekezlet előtt, sajtótájékoztatón jelentette be Székelyné Varga Mária tankerületi igazgató, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az oktatásért is felelős Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja, Ríz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztések miniszteri biztosa, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program (EFOP) keretéből 710 millió forintos iskolai fejlesztés indul a Kazincbarcikai Tankerületi Központban.

Székelyné Varga Mária elmondta, a közeljövőben a tankerület tizennégy intézménye újul meg az elnyert 710 millió forintból. Négy beadott pályázatot, melynek értéke 1 milliárd négyszáz millió forint, még nem bíráltak el.

Stefán László sajókazai polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Ríz Gábor országgyűlési képviselő, Székelyné Varga Mária tankerületi igazgató (A képre kattintva képtár nyílik.)

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) választókerületében hét település, Rudolftelep, Boldva, Rakaca, Bánhorváti, Edelény, Szendrőlád, Borsodszirák iskoláit modernizálják 484 millió forintból. Hat település a hátrányos edelényi-, egy pedig a kazincbarcikai járásban található.
Az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a 2010 utáni kormányzási időszakban, 2017-ig a kormány 572 milliárd forinttal többet költött az oktatásra, mint a korábbi kormányok.
Külön szólt arról, hogy az új tanévtől a kilencedik évfolyam tanulói is ingyen kapják a tankönyveket, mellyel a családok iskolakezdési terhei jelentősen csökkentek. Mint mondotta, a kormány a gyermekétkeztetés minőségének javítására is jelentős költséget fordít. Demeter Zoltán nagy vívmányként könyvelte el a nyelvtanulás ingyenessé tételét harmincöt éves korig.

A tankerületi igazgatói értekezlet résztvevői. Kondorné Sztojka Ágnes (b2) a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola új igazgatója (A képre kattintva képtár nyílik.)

Ríz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos (Fidesz-KDNP) választókerületében 220 millió forintból hét intézmény fog megújulni. Ríz Gábor elmondta, hogy ezek az intézmények többnyire energetikai-, infrastrukturális felújításokra szorulnak. A kivitelezés során kicserélik a nyílászárókat, ahol szükséges a tetőt is renoválják. Megújulnak a iskolák folyosói, közlekedői. Emlékeztetett egy OECD felmérésre, amely szerint Magyarországon az európai átlag felett költenek az oktatásra.
A későbbi fejlesztések kapcsán kifejtette, hogy sok olyan uniós és hazai forrásból finanszírozott pályázati igény van elbírálási vagy benyújtási szakaszban, amely a pedagógusok munkáját segíti, és a programokban való részvétel díjazása hozzájárulhat az emelkedő pedagógus bérek további növekedéséhez. A beruházások megvalósulásával a huszonegyedik századnak megfelelő színvonalú intézményekben oktathatják a tanulókat – mondta a miniszteri biztos.

(di)



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó