Tivadar napja van. | 2024.04.20

Kiemelkedő ingatlanfejlesztéseket mutat be Magyarország a müncheni szakvásáron

2017-09-11 14:11:55

Kiemelkedő hazai ingatlanfejlesztésekkel mutatkozik be Magyarország a 20. EXPO REAL Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron Münchenben október 4-6. között.

    A világ egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztési szakkiállításán mintegy 40 ezer résztvevőre és 77 országból több mint 1700 kiállítóra számítanak. A központi téma idén az intelligens urbanizáció - tájékoztatta Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közös közleményében az MTI-t hétfőn.
    A Budapest-standon kormányzati és önkormányzati fejlesztési projekteket, valamint a legjelentősebb piaci szereplők ingatlanfejlesztéseit mutatják be a közönségnek. Bemutatkozik a többi között a Liget Budapest projekt és a Budapest Airport logisztikai projektje, a cargo légitársaságokat kiszolgáló Cargo City. 
    Az elmúlt évek komoly rehabilitációs és városfejlesztési munkája beérett, a stabil gazdasági környezet és politikai helyzet, a számos kormányzati és önkormányzati akció minden szegmensben katalizálja az ingatlanpiac növekedését - idézi a közlemény Szeneczey Balázst, Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesét. Hozzátette: a jövőkép és a hosszú távú városfejlesztési koncepció bemutatásával a magyar főváros még több nemzetközi ingatlanfejlesztés célpontjává válhat.
    A közlemény kiemeli: a világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a CBRE legfrissebb kutatási adataiból kiderül, hogy  Magyarország 15 százalékos arányt képvisel a közép-európai régió teljes befektetési forgalmában. A kimagasló 2016-os eredmény, 1,54 milliárd euró után a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon csaknem 1,2 milliárd eurót költöttek a befektetők 2017 első nyolc hónapjában.
    Az EXPO REAL jó platform arra, hogy népszerűsítsék Magyarországot és Budapestet, mint a közép-kelet-európai térség gazdaságilag is meghatározó nagyvárosát, innovációs és kulturális központját - mondta Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a közlemény szerint. A befektetésösztönzéssel foglalkozó háttérintézmény vezetője kiemelte: a magasabb hozzáadott értékű beruházások számára is egyre vonzóbb a befektetési környezet. Ezt mutatja az IBM Global Location Trends 2017 jelentése is, amely Magyarországot munkahelyteremtés szempontjából a világ 10 legjobbja közé sorolja, a munkahelyek nemzetgazdasági hozzáadott értéke alapján pedig a világon az 5. legjobb értéket érte el az ország - olvasható a közleményben.