Csongor napja van. | 2024.04.16

Nappali tagozatos egyetemi képzés indult Ózdon

2017-09-06 22:58:02
Több évtizedes álom vált valóra ma délelőtt. Nappali tagozatos, egyetemi képzés indult el Ózdon. A tanévnyitó ünnepségnek a Tiszti Kaszinó épülete adott otthont, de a Szociális munka (Bsc) és az Anyagmérnöki (Bsc) képzésekre felvételt nyert hallgatók oktatása a Digitális Erőmű (MaNDA) épületében is zajlik majd. Ríz Gábor országgyűlési képviselő facebookos bejegyzésben köszönte meg minadzoknak, akik hozzájárultak az ózdi felsőfokú képzés megvalósításához.
 
Ríz Gábor országgyűlési képviselő és Torma András Rektor a tanévnyitó ünnepségen.
 
"Köszönöm a Kormány segítségét, amely felismerte azt, hogy Ózdon nem a klasszikus közösségi főiskolai modell, hanem a Miskolci Egyetem kihelyezett képzése az, amely megfelelő karaktert ad. E mellett a város komoly százmillió forintokat takarít meg azzal, hogy a képzés valamennyi költségét az egyetem magára vállalja, és így megfelelő lehetőséget biztosít a hosszú távú fenntartáshoz.
Köszönöm a Miskolci Egyetem vezetésének azt, hogy partner volt ahhoz, hogy Ózdnak bizalmat szavaz. Köszönet azoknak a cégeknek, akik bíznak benne, hogy az intézmény megfelelő felkészültségű szakembert fog kibocsájtani számukra. Bízom továbbá azokban a szülőkben, akik egyre többen fogják felismerni, hogy gyermekük jó helyen tanul itthon. 
Büszke és boldog vagyok, hogy részt vehettem a tanévnyitó ünnepségen és büszkén fogom elmondani mindezt dr. Fónagy Jánosnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának, aki először szorgalmazta a rendszerváltás után, hogy Ózdon intézményesült felsőoktatás legyen. S köszönet azoknak a korábbi városvezetőknek – Fazekas Zoltánnak, Benedek Mihálynak, Fürjes Pálnak – akik a maguk idejében előkészítették ennek a mai napnak a sikerét. 
Eredményes helytállást az első évfolyamos hallgatóknak, akik elsőként vállalták, hogy Ózdot választják felsőfokú tanulmányaik helyszíneként. Remélem, hogy a következő években egyre többen követik majd az Ő példájukat."
 
(Címlapfotó: elsőéves hallgatók köszöntése.)