Auguszta napja van. | 2024.03.29

Újonnan alakult párthoz csatlakozott Victor Ponta volt román miniszterelnök

2017-09-03 19:02:58

A májusban bejegyzett Pro Románia nevű párthoz történő csatlakozását jelentette be vasárnap Victor Ponta volt román miniszterelnök. Sajtótájékoztatóján részt vett a pártalapító Daniel Constantin, a korábban fúzió révén megszűnt Konzervatív Párt elnöke, és Sorin Cimpeanu, a Ponta-kormány egykori tanügyminisztere.

    A sajtótájékoztatón Victor Ponta "start-up pártnak" nevezte a Pro Romániát egy olyan országban, amely folyamatos változáson megy át. Kijelentette: a párt alternatívát kíván felkínálni mindarra, ami jelenleg megtalálható a romániai politikai palettán. Elsősorban azokat a választókat próbálja megszólítani, akik nem vettek részt a korábbi választásokon, és aggódnak az ország átalakulásának a jelenlegi iránya miatt.
    Ponta emlékeztetett rá: mindeddig csak a Szociáldemokrata Pártban (PSD) politizált, de úgy vélte, a baloldali alakulatot kisajátította, és saját céljaira használja Liviu Dragnea jelenlegi elnök. Pontát 2015 októberében Dragnea váltotta a PSD elnöki tisztségében. A volt miniszterelnököt és pártelnököt azt követően zárták ki a PSD-ből, hogy Sorin Grindeanu volt szociáldemokrata miniszterelnök mellé állt júniusban, amikor a párt bizalmatlansági indítvánnyal buktatta meg saját kormányfőjét.