Gedeon napja van. | 2024.03.28

A kötcsei pikniknek nagyobb jelentősége van a választás előtt

2017-09-03 15:06:00

A kötcsei polgári pikniknek sokkal nagyobb jelentősége van a választás előtt, ilyenkor szokás tisztázni, hogyan állnak a kormánypártok, milyen feladatokat kell elvégezni, erre volt alkalmas a szombati rendezvény - mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző Kft. igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

    A szakértő a miniszterelnöki összefoglalóra utalva elmondta, hogy az elmúlt hét-nyolc év kormányzásának fő vonala a családok megerősítése volt. Orbán Viktor értékelésében elhangzott, hogy ebben sikerült sok érdemi eredményt elérni, és ebbe a sorba illeszkedik a határok és az ország megvédése - hangsúlyozta Boros Bánk Levente.
    Kiemelte: a kormányfő a korábbi tapasztalatokból levonta azt a következtetést, hogy bármilyen jók is a közvélemény-kutatási adatok, bármilyen rossz állapotban van is az ellenzék, mégsem dőlhet senki hátra. A miniszterelnök felhívta a figyelmet, volt már olyan választás - a 2002-es -, amikor minden jel arra mutatott, hogy a kormánypártok megnyerhetik azt, mégis elvesztették. Rámutatott arra, hogy sem a kormány, sem a kormányzó pártok nem várhatják kényelmes pozícióból a választást - mondta a szakértő.
    Jelezte ugyanakkor: a miniszterelnök a beszédében világossá tette, hogy belföldön érdemi kihívó nincs a Fidesz-KDNP számára, elsősorban kívülről, külföldről jöhet minden, ami érdemben veszélyeztetheti az elmúlt hét év eredményeit, az ország stabilitását.
    Az ellenzékről szólva Boros Bánk Levente úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc szombaton "kicsit korai kampánynyitót tartott a fővárosban, el akarta lopni a showt". A szakértő szerint a Demokratikus Koalíció elnöke az elmúlt egy hónapban aktívabb lett, de "nem programokról van szó, hanem arról, hogy Gyurcsány Ferenc pozícionálni akarja magát, ezért nagyokat mond".
    A szakértő szerint az MSZP-t "őskáosz" jellemzi, az ellenzéki párt legfontosabb problémája, hogy "fogalmuk sincs, hogyan forduljanak rá a 2018-as választásokra".