Emma napja van. | 2024.04.19

Rendhagyó Mercedes-Benz-találkozó lesz a Korda Filmparkban

2017-08-31 18:59:00

Száznál is több különleges Mercedes várja az érdeklődőket szombaton, a filmgyártás világát bemutató Korda Filmpark területén, ahol az autógyár több évfordulójáról és a filmpark alapításának tízedik évfordulójáról is megemlékeznek.

    Az esemény apropóját a Mercedes autók második világháború utáni, 1947-es gyártásának újraindítása és az AMG manufaktúra működésének 20 évvel későbbi kezdete adja, amelyek a Mercedes-Benz történetének mérföldkövei - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    A Daimler AG vállalat 1937-től a hadiipar kiszolgálására kényszerült, repülőgépmotorok, tankok és tengeralattjárók alkatrészeinek gyártása és összeszerelése volt a fő feladata. Tíz évvel később azonban az üzemek rekonstrukciója mellett a személyautó- és haszonjármű-gyártás beindítását tartották a legfontosabb lépésnek. A Mercedes két korábbi mérnöke, Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher 1967. június elsején megalapították az AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH-t egy átalakított malom épületében, a Stuttgarthoz közel található Burgstall an der Murr nevű településen. 
    A stuttgarti márka minden típusának és évjáratának tulajdonosai mellett a rendezvény nyitott az autót mellőző piknikezők és az érdeklődő közönség előtt is, a stúdió látogatóközpontjában pedig a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét tekinthetik meg az érdeklődők. A filmpark 10. születésnapja alkalmából a korábbi kiállítást felfrissítették és a Da Vinci Learning csatorna támogatásával friss és digitális elemekkel újították meg a tárlatot.
    A filmes képi és hangtrükkök, mint például a lódobogás a kalandfilmekben, a stop-motion animáció vagy az optikai illúziók mellett a látogatók megtudhatják mi az a tükörszoba, hogyan lehet a plafonon járni vagy mit jelent a 3D live puzzle. Mindezek mellett elsőként mutat be a filmgyár egy egyedülálló kiterjesztett valóság attrakciót, ahol a látogatók egy különleges digitális kísérletben vehetnek részt egy híres történelmi felfedező társaságában.
    A hétvégre esik továbbá az Etyeki Piknik is, amelynek megújult gasztrosétányán 23 helyszínen várják az érdeklődőket hideg-meleg ételekkel, musttal, sajttal, szüreti mulatsággal, kézművesekkel és népzenészekkel.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó